Results/Photos

10 km real hardcore openwater swimming.

 

2017

Landsholdssvømmer Philip Krogh Brønnicke smadrer rekorden på 10 km King Of The Bay.

 

Dagen efter at 16-årige Philip Krogh Bønnicke fra Vordingborg hentede en 4. plads ved 2 km Christiansborg rundt stillede han søndag op til den noget længere og hårdere 10-km King Of The Bay, som afvikles på åbent hav ud for Greve Strand. Forholdene var perfekte til at svømme hurtigt og ungdomslandsholdssvømmeren lagde sig hurtigt i spidsen. De første knap 4 km blev rundet på 51 minutter, hvilket var et lille minut foran Kjertan Lyster. Resten af vejen udbyggede Philip sin føring og kom i mål på en tid på 2 t 22 min. for de 10 km. Kjertan Lyster forsvarede andenpladsen med 2t37 mens den lokale King Of The Bay-svømmer, Kristian Arild Poulsen, besatte tredjepladsen med 3t02. Karina Turi Døj var hurtigste kvinde med 3t34 min foran Katja Løngaard på 3t41 min. Karina Turi Døj måtte desværre udgå efter 6 km i de store bølger ved 2016-udgaven af King Of The Bay, så det var en lettet Karina, der i år fik gennemført den fulde distance. Det var ligeledes første gang at Katja Løngaard gennemførte de 10 km. King Of The Bay er et af de få svømme-events i Danmark, hvor der kan komme store bølger ved pålandsvind. 2017 var desværre præget af fralandsvind og små bølger, hvilket så i stedet gav mulighed for at sætte nogle hurtige tider. De fleste deltagere til King Of The Bay havde dagen før svømmet Chr.Borg Rundt så det var en stor svømme-weekend for de fleste. Alle, der gennemfører King Of The Bay, bliver kronet direkte på stranden i den efterhånden legendariske kongestol. De fleste seriøse danske open water-svømmere har efterhånden været i stolen. King Of The Bay 2018 bliver et 5-års jubilæumsløb og vil muligvis blive afviklet som et 50 km/40 km/30 km/20 km/10 km. Distancerne er ikke helt fastlagte endnu. Mere info vil følge på FaceBook-gruppen for King Of The Bay samt på www.KingOfTheBay.dk

 

Philip Krogh Brønnicke - 2t22

Kjertan Lyster - 2t37

Kristian Arild - 3t02

Kristoffer Kildelund - 3t27

Karina Turi Døj - 3t34

Katja Løngaard - 3t41

Claus Henriksen - 3t56

Henning Pind - DNS - no show up

Hans Elmer - DNS - brækket kraveben

 

 

Billeder: https://www.facebook.com/groups/547365378697260/

2014

Day one - 30/8 2014

2014

Day two - 31/8 2014 (Stormy and rainy/lightning, current and waves = great fun)

2015

Søndag 30/8 2015 kl 13 BILLEDER NEDERST

King Of The Bay 2015 blev en overvældende succes - 12 Kings på de 10 km + 1 Prince på de 4 km og ikke mindst den første Queen (Nadja Joy) som gennemførte allerede om lørdagen som den første kvinde.

 

Nogle af Danmarks mest hardcore open water svømmere havde fundet vej til Greve Strand i håb om at få en rigtig herre-udfordring. Mange mødte op med det obligatoriske royale skæg..som mange kærester så var glade for at de kunne få barberet af igen.

Vejret havde været perfekt i ugerne op til stævnet men på selve dagen var vinden desværre løjet helt af og bølgerne afløst af spejlblankt vand. De fleste svømmere tog det dog pænt og i stedet for en god kamp ude i bølgerne ville de fleste i stedet fokusere lidt mere på farten. Starten gik ved 13-tiden og jagten op til det første vendepunkt ved 4 km blev indledt i lidt modstrøm. Nogle svømmede i fuld speed mens andre svømmede mere roligt i grupper på mere social maner. Der skal være plads til det hele.

Katja sørgede ved første depot (4 km) for at deltagerne - som nu var sikret titlen "Prince" - at de fik energi indenbords i form af juice og vingummi. Herefter afsted sydpå i lidt medstrøm til depot 2 som var ved 8 km. Den sidste 2 km hårde strækning til vendebøjen ved 9 km blev indledt og herefter tilbage til kroning på stranden. Ud af søndagens 13 deltagere kom alle på nær en i mål på de 10 km. Den sidste havde klaret de første 4 km og dermed Prince men afbrød pga nedkøling og løb tilbage. Vandet er også ved at være lidt koldt efterhånden.

På stranden blev de nye konger kåret på behørig vis med billeder på den obligatoriske trone.

Herefter var der ekstra forplejning i form af lækker kyllige-ret, slik mv samt sodavand, kakao mv. Flere af deltagerne havde taget lækker kage med som også blev fortæret med stor fornøjelse. 10 km er en hård og lang distance som kræver nogle barske timer i vandet også i helt fladt vand. Jeg er derfor positiv overfor alle deltagernes dedikation for at komme igennem og rykke sine grænser - stort tillykke. Det var også stort at se jeres store smil - og lange arme - da i kom i land efter den sidste km. I kan se deltagerliste og tider nedenfor.

 

Første Queen.

Vi kunne allerede lørdag kåre den første Queen Of The Bay, da en af Danmarks mest erfarne langdistance-svømmere, Nadja Joy, klarede distancen. Hun var forhindret søndag og svømmede derfor ruten igennem om lørdagen. Derfor stort tillykke til Queen Nadja.

 

2015 deltagere:

Queen Of The Bay (Dronninger/10 km)

Nadja Joy (lørdag) 3t34

 

King Of The Bay (Konger/10 km)

Plc/navn/by/klub/bruttotid (inkl depot)/(antal King's siden 2014)

1 Mads Isberg/Greve/Klub King Of The Bay/2t48 (1xKing i alt)

2 Kristian Arild/Greve/Klub King Of The Bay/2t54 (1 depot) (2xKing i alt)

3 Hans Ahle Olsen/Amager/CopenWater/2t57 (1xKing i alt)

4 Hans Elmer/Greve/Klub King Of The Bay/3t06 (2xKing + 1 Prince i alt)

5 Peter Bjørnholdt 3t12 (1xKing i alt)

6 Nick Papageorge/3t27 (1xKing i alt)

7 Andreas Thraner/Præstø/Præstø Sport/3t28 (1xKing i alt)

8 Per Nielsen/Søam/3t33 (1xKing i alt)

9 Kristoffer Kildelund/Tåstrup/Klub King Of The Bay/3t45 (2xKing i alt)

10 Svend Pedersen/Alot/3t48 (1xKing i alt)

11 Martin Egholm//Cool Kona/Sponsor:sin kone/4t14 (1xKing i alt)

11 Nikolaj Bjerringfelt/ALOT/4t14 (1xKing i alt)

 

Prince Of The Bay (Prinser/+4 km)

Maciej Skowronski, afbrød efter +4 km pga nedkøling (1xPrince i alt)

 

Nadja Joy - første Queen Of The Bay (10 km). Nadja svømmede allerede lørdag

Depot 1 efter 4 km - ved havn/strandpark

2016 - 2016 - 2016 - 2016

Søndag 28/8 2016 kl 13 BILLEDER NEDERST

King Of The Bay 2016 blev igen en stor succes - vejret var intet mindre and helt perfekt - og hvor får man ellers lov til at svømme 10 km i herligt store naturlige pålandsbølger med tang og strøm?

 

Der var deltagelse af endnu flere Kings og flere Queens på de 10 km rigtige openhavs km end året før - og det på trods af at arrangørerne bevidst havde minimeret al markedsføring, da de også skulle afholde konfirmation dagen før. King Of The Bay er jo målrettet de aller hardcoreste danske og udenlandske svømmere men skal gerne stadig kunne bevare sit hyggelige miljø. Dette blev bla understreget af at hurtigste Queen i 2016 - og rekordholder for kvinderne - Stine Møllebro, vendt flere internationale tri-stævner henover vinter/forår 2017, bla Abu Dahbi samt 2x Dubai. Stort tillykke. Nadja Joy, Danmarks kronede svømme-queen (2x Queen Of The Bay) har ligeledes repræsenteret Danmark til utallige stævner - ikke mindst til vinter-svømmestævner internationalt, herunder VM. På herre-siden havde King Of The Bay også lokket flere af de helt store OW-svømmere med, bla Kenneth Sylvest Andersen, som har vundet mange stævner. Så det er i sandhed seje deltagere, der stiller op til King Of The Bay, også selvom man blot er "motionist" :-)

 

Vejret var helt modsat end til 2015-udgaven, hvor vi oplevede de dårligste forhold nogensinde med spejlblankt vand uden vind. 2016-versionen var derimod helt perfekt med regn og masser af pålandsvind med kæmpebølger - og rent faktisk var vi i et øjeblik tæt på at ændre rute eller aflyse pga de barske forhold. Men barske forhold er jo hele ideen med King Of The Bay, så derfor blev det naturligvis gennemført. Alle deltagerne kastede sig ud i bølgerne og stort set alle gennemførte på trods af de usædvanligt barske forhold. Tiderne blev selvfølgelig noget langsommere end året før, hvor det var helt fladt vand men modregnet forholdene var tiderne i 2016 nok i virkeligheden endnu hurtigere end i 2015.

 

Store bølger, masser af tang, vind og strøm gjorde ruten dejlig hård til det rekordstore deltagerantal. De fleste gengangere fra 2015 var ca. 40 minutter langsommere end året før, så det var vitterlig en "lang dag på kontoret".

Vi havde i år sat et større telt op i haven til omklædning og opbevaring. Det viste sig at være en god ide da, der både før og efter svømmeturen kom nogle gevaldige tordenbyger.

De første deltagere ankom fra 12-tiden ca 1 time inden starten. Vi besluttede ca 12.35 at benytte den originale klassiske 10-km rute og kl 13 gik starten.

Bølgerne var perfekte til bølgesurfing /kitesurfing, men vi kom alle godt ud over brændingen og satte retning - og badehætte - mod nord til Strandparken. Bølgerne blev gradvist lidt mindre samtidig med at solen tittede frem. Pålandsvinden havde også givet vandtemperaturen et nøk opad. Vi vendte ved molen og gik i depot ved 4 km for at få en tiltrængt forfriskning - bla Capri Sonne og kakao - begge med sugerør for at det skulle være nemmere at indtage - eller vand/gel osv som man kunne få fragtet ud i depotet.

Herefter svømmede vi igen sydpå til depotet ved 7,5 km og efter en lille pause videre til Mosede Havn, hvor ruten var endnu mere plaget af store tangområder. For det meste kunne man dog bare svømme direkte igennem tangfelterne. Herefter tilbage igen og i mål til kroning og fotografering.

Kort efter at sidste mand var kommet i mål begyndte det at tordne, så man må sige at vi vejrmæssigt ramte utrolig heldigt.

 

Humøret var sædvanen tro blandt svømmere urtroligt højt og dagens udfording blev taget med store smil..og lange arme! Kvindefeltet var i år stærkere end nogensinde. Stine Møllebro (3t26), Helle Søgaard (3t32), Nadja Joy (3t40) hvilket må betegnes som nogle virkelig imponerende tider forholdene taget i betragtning. Tillykke med Queen Of The Bay-titlerne. Seje Karina Turi Døj svømmede også imponerende 6 km og blev Princess Of The Bay. Stort tillykke til Karina.

 

Hos herrerne var tiden i år noget langsommere end i 2015, men hvis man modregner forholdene er 2016 nok det hurtigste gennemførte stævne. King Of The Bay 2015-vinder, Mads Isberg, bevarer dog stadig stævnerekorden med 2t48 fra 2015. Mads kunne desværre ikke deltage i 2016.

 

I 2016 var Kenneth Sylvest Andersen suverænt hurtigste mand med tiden 3t03 foran Claus Edske med 3:15. På de næste pladser kom

3: Aksel Riber Nielsen (3t18)

4: Kristian Arild (3t24)

5: John Andersen (3t26)

6: Nick Papageorge (3t40)

6: Hans Elmer (3t40)

7 Charley Prødel 3t44

8 Bjørn Jensen 3t52

Stort tillykke til jer alle.

 

Caper Reinsholm udgik desværre, men jeg er sikker på at han søger revanche næste år? :-)

 

Tak til alle deltagere og hjælpere for at gøre stævnet dejligt intimt og hyggeligt. Jeg vil især takke Trine som med venlig hånd bestyrede depotet ved 4 km - og igen senere ved 8 km.

Jeg vil også takke Katja for den uvurderlige hjælp og for den lækre ret, der blev serveret efter man var i mål.

En særlig stor tak går til Henning Elmer som stod for régistrering inden starten samt for tidtagning.

 

Endnu engang tak for 2016 - vi håber at 2017 bliver ligeså legendarisk!

 

På grund af et stort uvejr, der trak ind over kongestols-fotosessionen, nåede alle deltagere desværre ikke "i stolen" inden regnen kom. Her kommer lidt billeder og videoer fra dagen. Se også https://www.facebook.com/groups/547365378697260/ for flere indtryk af årets stævne

 

Copyright © All Rights Reserved.